Dimun a Paroubek cenzurují Českou televizi

V sobotu 20. března se na Staroměstském náměstí v Praze odehrál první tzv. Flash mob s antiparoubkovským motivem. Přestože celou akci dokumentoval štáb České televize, která na místě dokonce udělala několik rozhovorů, do vysílání se nedostala ani vteřina reportáže. Zdá se, že focením odpůrců StBácké metody ČSSD jen odstartovaly.

Tady jeste CT smela natacetJakub Vicar

Myslím, že takový úspěch akce čekal málokdo. Desítky tisíc lidí, přihlášených do facebookové skupiny Fotka pro Paroubka jsou jedna věc, ale kolik lidí skutečně obětuje volný víkendový den a dorazí na Staromák? Když se ale po vypuštění červeného balonku za ohlušujícího pískotu zvedly k nebi stovky prostředníčků, bylo jasno. Na Staroměstském náměstí nebyla žádná skupinka zmanipulovaných dětí, jak by si Paroubek přál, ale stovky lidí včetně dědů a babiček, kteří zřejmě podobné gesto udělali poprvé v životě.

Nebylo proto divu, že celou akci dokumentovala celá řada novinářů včetně štábu České televize, který svou účast dokonce telefonicky ohlašoval den předem. Přímo na místě pak natočil i několik rozhovorů a ujišťoval, že se reportáž objeví večer ve zprávách. Nakonec proč by tam jinak byl.

Na Staromáku ale byli někdo jiný. Petr Dimun, známý zloděj bačkor pro Paroubka a šéf mediální sekce ČSSD, jako jeden z mála prostředníček nezvedal. Věděl, že mu začíná šichta. Z téhle akce se do zpráv nesmí dostat ani vteřina.

Přesto pro mě bylo překvapením, že se ve večerních Událostech reportáž neobjevila. Až do včerejšího večera jsem si totiž opravdu myslel, že v roce 2010 není možné, aby Dimunové, Proubkové a stranické sekretariáty zasahovali do vysílání veřejnoprávní televize a cenzurovali, co se v ní smí a nesmí objevit. Teď je již naprosto jasné, že se ČSSD z obrovského odporu proti fízláckým metodám, kdy si fotila své odpůrce, vůbec nepoučila. Právě naopak, ukazuje se, že se ani nemusí po volbách spojovat s komunisty, aby zde zavedla prvky režimu, o němž jsme si mysleli, že definitivně skončil před 2O lety. Zdá se, že se jim je už zavést povedlo a „veřejnoprávní“ Česká televize, kdykoliv je to potřeba, jen srazí podpadky a nechá zcenzurovat vše, co se Paroubkovi nehodí.

Dnes ale naštěstí stále není totalit a my máme možnost a povinnost se bránit. Připojit se na Facebooku do skupiny Nechci aby Dimun a Paroubek cenzurovali televizi, napsat Jiřímu Paroubkovi na mail paroubekj@psp.cz či řediteli televize Jiřímu Janečkovi (jiri.janecek@ceskatelevize.cz) a šéfovi zpravodajství Martinu Fridrichovi (milan.fridrich@ceskatelevize.cz) mail s tím, co si o cenzuře myslíte. Nesmíme dopustit, aby o podobě zpráv rozhodovali politici a ne novináři!

PS: Informaci, že odvysílání reportáže zastavil Petr Dimun, mám ověřenu i přímo z ČT. Vzhledem k situaci je ale zcela jasné, že jeho totožnost nemohu zveřejnit.

 

Autor: Štěpán Dlouhý | neděle 21.3.2010 11:51 | karma článku: 40,62 | přečteno: 3990x
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5724x
Znuděnej fracek s mlíkem na bradě