Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

vladkaSpidlova

29. 12. 2007 0:36
miluju jak pánbíčkáře,

tak takovéhle moralisty. Ono je strašně krásné bojovat za práva nenarozených dětí z pozice muže, který klidně nechá ženu porodit třeba deset dětí a pak jí stejně klidně s těmi deseti dětmi opustí, protože si najde jinou, s tělem nezničeným porody. A pak onen muž jde a káže davům o hanebnosti potratů.  Jak pohodlné. Na zplození dítěte musejí být dva, a na potrat také...a proč jde žena na potrat? Ze zdravotních důvodů, především, a pak asi také proto, že ten ploditel, ten dárce života, při zjištění, že bude otcem, vezme do zaječích a některá ženská prostě nemá na to být na dítě sama. Tak z ní udělejte vražedkyni, krkavčí matku a nevím co ještě...za všechno si přece může sama, chlap nic, chlap muzikant, chlap se jenom postaví na tribunu a začne kázat těm hříšnicím morálku. :-©

0 0
možnosti

Jindra

29. 12. 2007 20:43
Re: miluju jak pánbíčkáře,

jj, bohužel jsou opravdu někteří chlapi idioti jako pisatel článku

0 0
možnosti

petr stursa

28. 12. 2007 20:30
Ach jo...

Zase jeden, co se kouka na svet stylem "jake by to bylo krasne, kdyby byl svetovy mir, vsude rostly kyticky, lidi se milovali, deti si hraly..."

Antikoncepce vytlaci potraty, stejne jako potraty vytlacily vrazdeni novorozencat. Zruste potraty a v popelnicich tech malych deticek razem pribude.

0 0
možnosti

ginny

28. 12. 2007 20:42
Re: Ach jo...

Musím dát za pravdu. A přibude nelegálních potratů, při kterých zemře i mnoho žen.

0 0
možnosti

ginny

28. 12. 2007 19:54
Je to čistě věc ženy

Podle mého názoru je interrupce čistě záležitostí matky. Protože až do narození je plod součástí jejího těla, vyživuje se z ní vlastně jako parazit. Bez matky není plod schopen existovat. A žena podle mě musí mít právo svobodně rozhodnout o tom, co se bude dít s jejím tělem.

To neříkám jako nějaký teoretik, ale jako matka tří dětí, která nikdy interrupci nepodstoupila a ani o tom neuvažovala.

0 0
možnosti

alex

28. 12. 2007 21:51
Re: Je to čistě věc ženy

Milá matko, myslíte, že matka má právo zabít své nenarozené dítě?

0 0
možnosti

Drahomír Kvasnička

28. 12. 2007 19:37
Vzal jste to pěkně šmahem

Vzal jste to pěkně šmahem, jen co je pravda... Jistě jste v mnoha ohledech trefil hřebíček na hlavičku, na druhou stranu se mi zdá, že ani čísla, která uvádíte, nemají moc společného se skutečným životem. Možná namítnete, že nejde o čísla, ale o životy. Budiž... Počet potratů však už léta rapidně klesá. Aspoň náznak pozitivního trendu, nemyslíte? Je zvláštní, že do toho, zda donosit či nedonosit dítě, mluví ženám především muži. Snad to pramení z křesťanské minulosti naší civilizace, kdy po dlohá staletí církevního dogmatismu byla žena jen jistým doplňkem muže, přívěškem bez práv, ba co víc - ďáblovým nástrojem a pokušitelem mužů. Mám návrh pro všechny horlivé zastánce potratů - nechejme to my, muží, na ženách. Jsou to jejich životy, jejich těla, jejich možné děti a jejich volby. Chlap může ženské pomoci, ale ani víra, ani jeho sebelepší přesvědčení mu nedává právo na rozhodování za ženu.

0 0
možnosti

Jarka

28. 12. 2007 19:32
pokracovani

Co se tyka potratu, tak ze sveho okoli znam vetsinou zeny, ktere dite chtely. Jedna teta musela na potrat ze zdravotniho duvodu, tehotenstvi/porod by neprezila.

Na opakovane potraty chodila jedna ze sousedek, v 80. letech si pamatuju jak se o ni rikalo s vyvalenyma ocima ze tam byla minimalne trikrat...  Takze kdyby se clovek podival nejen na celkova cisla, ale take na to kdo na ty potraty chodi, tak si myslim, ze pro mnoho tech deti bylo lepsi ze se nenarodily.

0 0
možnosti

Beruška

28. 12. 2007 19:26
Dotaz na autora

Nehledejte za tím žádný dvojsmysl,ale už jste někdy souložil?A souložíte vždy zodpovědně?Zajímavé totiž je,že největší mravokárci jsou povětšinou "muži" a jsou to také oni,kteří se ve valné většině při partnerčině zmínce o těhotenství vyděsí a neradují,pokud rovnou neutečou.Tyhle pánbíčkářské kecy jsou spíš k smíchu,nebo k vzteku-faleš na faleš:-/.

0 0
možnosti

Michal Malý

28. 12. 2007 19:25
Nelze jen jednostranný pohled

Nejde hodnotit jen čísly, tedy pouze tím, kolik by se narodilo dětí, pokud by nebyly realizovány interupce, které jste vyčíslil. Zeptejte se také, do jakých podmínek by se ty děti narodily. Co by z nich vyrostlo. Zeptejte se ženy nebo matky na její názor. Žena nese plnou tíhu těhotenství, porodu. Žena má právo rozhodnout. Je třeba se na věc dívat z obou stran, ne jen čísly.

0 0
možnosti

Jarka

28. 12. 2007 19:22
potraty

myslim, ze rozhodnuti o potratu je veci paru, ktery ceka dite pripadne samotne zeny.

Myslim si, ze zena ktera dite nechce, a vi o tom, tak je lepsi kdyz na potrat jde a dite nema.

Ja sama bych na potrat s velkou pravdepodobnosti nesla, ale vadilo by mi, kdyby o me chtel rozhodovat nekdo jiny.

A co se tyka rodicu, kteri si nechali siamska dvojcata. Nepovazuju to za hrdinstvi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5724x
Znuděnej fracek s mlíkem na bradě